Asuntoremontit

Asuntoremontit

Osakkaalla on Asunto-osakeyhtiölain (1.7.2010) mukaan velvollisuus ilmoittaa etukäteen kirjallisesti yhtiön hallitukselle tai isännöitsijälle kunnossapito- ja muutostyöstä, joka voi vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkaan vastuulla olevaan kiinteistön tai huoneiston osaan tai niiden käyttämiseen.

Käytännössä ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkea muuta remonttia paitsi maalausta ja tapetointia. Ilmoitus on annettava riittävän ajoissa, jotta taloyhtiön hallitus ehtii sen käsitellä ennen kunnossapito- tai muutostyön aloittamista. Selvitys on annettava isännöitsijältä saatavalla lomakkeella. Taloyhtiö voi asettaa ehtoja tai kieltää remontin, jos se on tarpeen haitan tai vahingon välttämiseksi.

Työtä suorittava osakas/asukas vastaa ilmoituksen käsittelystä aiheutuvista tarpeellisista ja kohtuullisista ylimääräisistä kuluista ja tarpeellisista ja kohtuullisista työn valvontakuluista. Taloyhtiö huolehtii, että osakkaan/asukkaan muutos-/kunnossapitotyön valvonta on järjestetty riittävällä tavalla.

Isännöitsijä pitää huoneistokohtaisista kunnossapito- ja muutostöistä osakehuoneistokohtaista luetteloa.          

Voimakasta ääntä aiheuttavat työt tulee tehdä arkipäivisin kello 7.00-20.00 välisenä aikana. Poraaminen tms. muu voimakasta ääntä aiheuttava toiminta on kielletty sunnuntaisin ja pyhäpäivisin.

Ilmoitathan etukäteen porrashuoneen ilmoitustaululla huoneistosi remontista ja töiden kestosta. Näin toimien otat huomioon naapurisi ja  yleisen asumisviihtyvyyden.