Paloturvallisuusviikko 21.11-1.12.2015, Päivä Paloasemalla 21.11.2015

Lauantaina alkaa jälleen vuosittain järjestettävä paloturvallisuusviikko. Viikko alkaa koko perheen tapahtumalla Päivä Paloasemalla 21.11.2015 ja päättyy 1.12.2015 Palovaroitinpäivänä.

Paloturvallisuusviikko on Asunto Oy Laajakummun asukkaille ajankohtainen juuri tänä vuonna kun meillä on putkiremontin jälkeen uutta tekniikkaa sekä asunnoissa että yleisissä tiloissa.

Taloyhtiömme tarvitsee myös ensi vuodelle uuden turvallisuusvastaavaan. Jos sinua kiinnostusta hoitaa tätä tehtävää ota yhteyttä hallitukseen hallitus@laajakumpu.fi .

Paloturvallisuusviikko

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK yhteistyökumppaneineen kampanjoi vuosittain Paloturvallisuusviikkona paloturvallisuudesta. Kampanja sisältää kaikenlaista mielenkiintoista. Uutta on esimerkiksi älypuhelinsovellus Kipinä joka auttaa kodin paloturvallisuusasioissa. Sovellus muistuttaa käyttäjää palovaroittimen säännöllisestä testaamisesta. Sovellus auttaa myös kodin oman paloharjoituksen tekemisessä. Jos asennat sovelluksen ja teet testin marraskuun aikana osallistut myös arvontaan. Lue säännöistä enemmän sovelluksen sivuilla tai asentamalla sovellus älypuhelimeesi.

Päivä Paloasemalla

Päivä Paloasemalla® avaa valtakunnallisen Paloturvallisuusviikon koko perheen tapahtumalla. Lauantaina voi mennä paloasemille oppimaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja hauskojen tehtävärastien avulla ja tutustumaan palokunnan toimintaan.

Lähin päivä paloasemalla järjestetään Marjaniemen VPKlla, Palopirtintie 6, 00930 Helsinki www.marjaniemenvpk.fi

Oma paloharjoitus

Paloturvallisuusviikko haastaa kaikki työyhteisöt, koulut, oppilaitokset, päiväkodit ja taloyhtiöt toteuttamaan marras-joulukuussa paloharjoituksen. Tavoitteena on innostaa ihmiset tutustumaan paloturvallisuusasioihin, selvittämään, miten toimitaan tulipalon sattuessa ja tekemään poistumisharjoituksen.

Täällä jokainen asukas voi tehdä oman paloharjoituksensa ja samalla osallistua rahapalkinnon arvontaan.

Palovaroitinpäivä 1.12.2015

Pohjoismaissa vietetään yhteistä Pohjolassa Piippaa –palovaroitinpäivää vuosittain 1.12. Tavoitteena on herättää keskustelua paloturvallisuudesta ja innostaa ihmisiä ottamaan henkilökohtaisesti vastuuta omasta ja läheisten paloturvallisuudestaan. Vain toimiva palovaroitin pelastaa ihmishenkiä.

Putkiremontin yhteydessä Laajakummun kaikkiin asuntoihin asennettiin uudet verkkovirtaan kytketyt palovaroittimet. Sähkökatkosten varalle niissä on myös paristot. Palovaroittimet toimivat samalla tavalla kuin tavalliset palovaroittimet ja niitä kuuluu testata samalla tavalla. Kipinä älypuhelinsovellus auttaa palovaroittimen testauksessa ja muistuttaa testaamisesta kuukausittain. Lisätietoja palovaroittimista saa myös kansiosta, jonka putkiremonttimme urakoitsija jakoi jokaiseen asuntoon. Ohje löytyy myös täältä

Hallitus