Hankesuunnittelun eteneminen

Putkiremontin hankesuunnittelussa on pidetty nyt kolmas kokous.
Tässä lyhyt kertaus mitä tähän mennessä on hankesuunnittelussa tapahtunut:
Ensimmäisessä kokouksessa (joulukuu 2012) suunnittelijamme esittäytyivät hallitukselle ja projektiryhmälle. Eero Ryysy (Saniera Oy) valittiin viime vuonna tarjouskilpailun ja haastattelujen jälkeen projektimme pääsuunnittelijaksi. Sähkösuunnittelijana toimii Klaus Korpela (Insinööritoimisto Suunnittelukaari Oy). Projektiryhmään kuuluu hallituksen lisäksi projektijohtajamme Juha Räisänen ja projekti-insinööri Sanna Perttala (Conditio Oy), sekä isännöitsijämme Erkki Jokela (Isännöinti Jokela Oy). Kokouksessa suunnittelijat esittelivät myös havaintojaan kiinteistökierrokselta joka suoritettiin joulukuussa.
Toisessa kokouksessa käsiteltiin hankesuunnitelman eri osa-alueita ja kartotettiin hankesuunnitelmaan sisältyvät remonttikohteet. Suunnitelmassa arvioidaan esimerkiksi seuraavien kohteiden remonttitarvetta:

  • Vesi- ja viemärijärjestelmät
  • Lämmitysjärjestelmä
  • Ilmanvaihdon järjestelmät
  • Sähkö- ja telejärjestelmät
  • Kylpyhuoneiden saneeraus
– Nyt kolmannessa kokouksessa käsiteltiin huoneistokierroksen havaintoja ja suunniteltiin osakaskyselyä ja viestintää. Tehty huoneistokierros oli alustava (vain otos), kattava kierros tehdään toteutussuunnitteluvaiheessa.
*
*
*

Tämä on tällä hetkellä projektiryhmän tavoiteaikataulu. Aikataulu on alustava ja voi muuttua hankkeen edetessä:

– Hankesuunnittelu joulukuu 2012-huhtikuu 2013
– Hankesuunnitelman esittely/hyväksyminen ylimääräisessä yhtiökokouksessa esim. toukokuu 2013
-Toteutussuunnittelu 6-11/2013
– Urakkatarjouspyynnöt 12/2013
– Urakasta päättäminen alkuvuodesta 2014
– Urakan valmistelu kevättalvi 2014
– Linjasaneerauksen toteutus esim. kevät 2014-kevät 2015

Hankesuunnitteluvaiheessa päätetään tulevan putkiremontin sisältö ja laajuus, varsinaiset suunnitelmat laaditaan vasta toteutussuunnitteluvaiheessa. Hankesuunnitelma on siis edennyt siihen vaiheeseen että suunnittelijat ovat tutustuneet taloon ja selvittävät projektiryhmän kanssa erillaisia ratkaisuvaihtoehtoja. Hallitus, yhteistyössä isännöitsijän ja projektinjohtaja kanssa tiedottavat hankkeen etenemisestä vaiheittain kotiin jaettavin tiedottein, taloyhtiön kotisivuilla sekä ilmoitustaululla. Osakaskysely lähetetään osakkaille helmikuun aikana. Hallitus on julkaissut meille lähetetyt kysymykset kotisivujemme ”Kysymyksiä ja vastauksia” osioon. Lähetä sinäkin kysymyksesi hallitukselle hallitus@laajakumpu.fi . Näin saavutamme kaksisuuntaisen keskustelun yksipuolisen tiedottamisen sijaan.

Hallituksen puolesta,

Tommy Lindertz